STRONA GŁÓWNA WARTO WIEDZIEĆ ZAJĘCIA INSTRUKTOR REGULAMIN/OPŁATY GALERIA KUCHNIA KONTAKT
« Curry warzywne z cieciorką

Składniki

1 mała cebula
3 ząbki czosnku
pół bakłażana
pół papryki czerwonej
pół cukinii
1 mała marchewka
2 "liście" fenkuła
(mogą być tez inne ulubione warzywa- np różyczki brokuła czy kalafiora też nadają się świetnie)
puszka cieciorki
pół puszki mleka kokosowego
2 łyżki mąki kukurydzianej
2 łyżki oleju do smażenia
sól morska - ilośc wg uznania
pieprz cayenne- ilośc wg uznania
kilka szczypt kurkumy
1/3 łyżeczki curry
pół łyżeczki kuminu
pół łyżeczki kolendry (razem z kuminem utrate w moździerzu)
1 szklanka wody
natka pietruszki- ilość wg uznania


Czas pzygotowania

Przygotowanie

Wrzucić cebule do rondla na rozgrzany olej. Smażyć chwilkę, dodać czosnek, curry, kumin i kolendrę. Smażyć drugą chwilkę, aż zacznie się unosić aromat- uwaga! nie spalić czosnku!
Posolić i dodać trochę natki i szczyptę kurkumy, wymieszać. Wsypać pokrojone w kostkę warzywa podsmażyć, aż bakłażan nieco się zrumieni. Opruszyć pieprzem cayenne, wlać wodę. Dusić aż warzywa zmiękną, a smaki się połączą. Podsypać natką i kurkumą. W szklance rozrobić mleko kokosowe z mąką kukurydzianą i wlać do rondla. Gotować na małym ogniu aż lekko zgęstnieje. Jeśli jest taka potrzeba doprawić pieprzem cayenne, curry i solą. Można na wierzchu posypać natką.
Danie wg kuchni pięciu przemian
Na zdrowie :)

 


Curry  warzywne z cieciorką

Jeżeli chcesz wziąć życie w swoje ręce, spojrzeć na świat z nowej perspektywy, a przy tym zatrzymać się, złapać oddech, pozbyć dolegliwości zdrowotnych i zmęczenia to dobrze trafiłeś.

Zapraszam



© joga.stargard.pl
Projekt i wykonanie: PiBi.pl