STRONA GŁÓWNA WARTO WIEDZIEĆ ZAJĘCIA INSTRUKTOR REGULAMIN/OPŁATY GALERIA KUCHNIA KONTAKT
« Tarta cebulowo-selerowa

Składniki

Ciasto:
250 g mąki
175 g masła
2 żółtka
szczypta kurkumy, imbiru i soli

Nadzienie:
5-6 średnich cebul poszatkowanych w piórka
kilka łodyg selera naciowego- pokrojonych na grubsze plasterki
1 papryczka peperoni - czerwona, wypestkowana, posiekana
3 jaja
150 ml śmietany
50 g masła
2 łyżki oliwy
pół łyżeczki gałki muszkatołowej (świeżo startej)
natka pietruszki
sól, pieprz (zawsze świeżo zmielony)
tymianek
imbir
1 łyżka sosu sojowego


Czas pzygotowania

Przygotowanie

W misce zmieszać mąkę, kurkumę, 2 żółtka, masło, imbir i sól. Zagnieść z nich ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na pół godz. do lodówki.
Nagrzać piekarnik do 200 st.
Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować i wylepić nim formę do tarty o średnicy 30 cm.
Wstawić do piekarnika i piec 20 min, po tym czasie zmniejszyć temp. do 160 st i piec jeszcze 15 min.
Kiedy ciasto będzie się piec przyszykować farsz.
Na oliwie i maśle przez 30 min. dusić cebulę, seler i peperoni. W międzyczasie posypać gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i tymianek.
W misce rozbełtać jaja, szczyptę imbiru, łyżkę sosu sojowego i śmietanę.
Po wyjęciu spodu z piekarnika, wyłożyć na niego warzywa i zalać masą jajeczno-śmietanową.
Piec 30 min. w 160 st.

 


Tarta  cebulowo-selerowa

Jeżeli chcesz wziąć życie w swoje ręce, spojrzeć na świat z nowej perspektywy, a przy tym zatrzymać się, złapać oddech, pozbyć dolegliwości zdrowotnych i zmęczenia to dobrze trafiłeś.

Zapraszam



© joga.stargard.pl
Projekt i wykonanie: PiBi.pl