STRONA GŁÓWNA WARTO WIEDZIEĆ ZAJĘCIA INSTRUKTOR REGULAMIN/OPŁATY GALERIA KUCHNIA KONTAKT
« Zbożowe ciasteczka

Składniki

85 g płatków owsianych
85 g wiórków kokosowych
100 g mąki
2 łyżki cukru pudru
100 g rozpuszczonego masła
2 łyżki miodu albo syropu klonowego
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
Dalej to co wygłodniały jogin lubi najbardziej:
Ziarna wdg upodobań (słonecznik, dynia)
Suszone owoce wdg upodobań (morele, śliwki, żurawina, rodzynki itd.)
Orzechy posiekane


Czas pzygotowania

Przygotowanie

Do miski wsypać płatki, wiórki, mąkę , cukier i wymieszać.
W rondelku roztopić masło i wlać miód (albo syrop klonowy), wymieszać uważając, żeby nie zaczęło się gotować. Sodę wymieszać w szklance z 2 łyżkami wrzącej wody, wlać do rondelka z masłem i miodem, wymieszać. Dokładnie połączyć zawartość rondelka z suchymi składnikami, a następnie z ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blachę i leciutko spłaszczać zachowując odstępy ( w trakcie pieczenia będą się powiększać).
W trakcie pieczenia, dobrze jest je jeszcze dodatkowo spłaszczyć, ja robiłam to za pomocą długiego noża do tortu. Piec w temperaturze 180ºC 8 - 10 minut (nie dłużej, bo mimo ładnego wierzchu przypalicie spód). Wyjąć i odczekać aż przestygną.
PS. można też spróbować zrobić z brązowym cukrem.


Zbożowe ciasteczka

Jeżeli chcesz wziąć życie w swoje ręce, spojrzeć na świat z nowej perspektywy, a przy tym zatrzymać się, złapać oddech, pozbyć dolegliwości zdrowotnych i zmęczenia to dobrze trafiłeś.

Zapraszam



© joga.stargard.pl
Projekt i wykonanie: PiBi.pl