STRONA GŁÓWNA WARTO WIEDZIEĆ ZAJĘCIA INSTRUKTOR REGULAMIN/OPŁATY GALERIA KUCHNIA KONTAKT
« Zupa po stargardzku

Składniki

  • 500g dyni
  • 50g masła klarowanego
  • 1/4 l mleka
  • 50g sułtanek namoczonych w 100ml śmietany
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 żółtka
  • 6-8 łyżek słodkiej śmietany
  • 1 łyżka posiekanych słodkich migdałów
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta soli

 

 

 


Czas pzygotowania

Przygotowanie

Dynię pokroić w kostkę, poddusić na maśle, dodać połowę mleka, gotować do miękkości i zmiksować. Resztę mleka dolać do puree z dyni, doprawić cukrem oraz solą i zagotować.Makę ziemniaczaną rozpuścić w zimnej śmietanie, dodac do zupy i krótko zagotować. Żółtka rozbełtać z 4-5 łyżkami zupy i zaprawić nimi zupę. Jeszcze raz doprawić, wlać do wazy i posypac na koniec migdałami i rodzynkami. Wyśmienita zupa na jesień!


Zupa po stargardzku

Jeżeli chcesz wziąć życie w swoje ręce, spojrzeć na świat z nowej perspektywy, a przy tym zatrzymać się, złapać oddech, pozbyć dolegliwości zdrowotnych i zmęczenia to dobrze trafiłeś.

Zapraszam



© joga.stargard.pl
Projekt i wykonanie: PiBi.pl